Εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, για τον εντοπισμό του 35χρονου Κλοντ Λέσι, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του στη Χαλκιδική και έπειτα άρπαξε το 4χρονο παιδάκι τους και εξαφανίστηκε.

Επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου δεν υπάρχει, ωστόσο τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η Αστυνομία αξιοποίησε πληροφορίες που είχε και έστησε μπλόκα σε κομβικά σημεία της περιοχής που οδηγούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στην επιχείρηση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συμμετέχει και το Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας, άνδρες του οποίου από χθες πραγματοποιούν ελέγχους στα πλοία για Ιταλία, ενώ μέχρι τα ξημερώματα που ξεκίνησε η απεργία της ΠΝΟ, έκαναν έρευνες και στα καράβια για την Κέρκυρα. Παράλληλα, κλιμάκια λιμενικών, κάνουν έρευνες και στις ηπειρωτικές ακτές για το ενδεχόμενο διαφυγής του Λέσι με σκάφος προς την πατρίδα του.

Πληροφορίες που επικαλείται το Pamepreveza.gr, αναφέρουν ότι ο 35χρονος επικοινώνησε με ομοεθνή του που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας ώστε να τον διευκολύνει να περάσει στην Αλβανία.

Από το πρωί της Τετάρτης, έχουν φτάσει και εξειδικευμένες μονάδες από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμουν στην αξιοποίηση των πληροφοριών αλλά και στην έρευνα.

Την ίδια στιγμή, μία νέα μαρτυρία για τον 35χρονο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Οδηγός ταξί, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ανέφερε πως ο Λέσι βρέθηκε στο ΚΤΕΛ Μουδανίων και επιβιβάστηκε στο όχημά του. Το ίδιο άτομο είχε ένα μικρό αγοράκι μαζί του που σύμφωνα με τον οδηγό, έμοιαζε με τον μικρό Φοίβο.