Με αμείωτη ένταση θα εξακολουθήσουν σήμερα οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα, με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων να βγαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, παραλύοντας το κέντρο της. 

Συγκέντρωση τα Προπύλαια θα έχουν και πάλι σήμερα στις 11.30 δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, μια μόλις εβδομάδα μετά την πρώτη τους συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό. 

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία τους προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. 

Την ίδια στιγμή, μηχανοκίνητη πορεία θα πραγματοποιήσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει 4ωρη στάσης εργασίας για σήμερα. 

Η στάση αρχίζει στις 11:00 και ολοκληρώνεται με τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει στις 12:00 μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Στην συγκεκριμένη πορεία θα λάβουν μέρος ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Στάση εργασίας θα έχουν, όμως, σήμερα και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ θα συμμετάσχουν στην σχεδιαζόμενη συγκέντρωση και πορεία. 

Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα η 48ώρη απεργία που έχει προκυρήξει από χθες η ΠΝΟ, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.

Από το νωρίς το πρωί, επίσης, έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται ενώσεις ενστόλων, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, αλλά και ζητήματα του κλάδου τους.