Σκηνές βγαλμένες απο αστυνομική ταινία εξελίχθηκαν τα ξημερώματα στη Δυτική Αττική με αστυνομικούς να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό και με αδίστακτους ληστές που δεν δίστασαν να εμβολίσουν περιπολικό για να διαφύγουν.
 
Στις 05:00 τα ξημερώματα άγνωστοι κλέβουν αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην  οδό Πελασγίας στο Περιστέρι το συμβάν γίνεται αντιληπτό απο τον ιδιοκτήτη που ενημερώνει την αστυνομία και τους επισημαίνει πως το όχημα διαθέτει GPS.
 
Άμεσα ξεκινάει επιχείρηση εντοπισμού του, Το όχημα εντοπίζεται λίγο αργότερα στην Λεωφόρο Σχιστού και στην συνέχεια στη Λεωφόρο Αθηνών. Οι αστυνομικοί το καταδιώκουν με το όχημα των ληστών να εγκλωβίζεται στην οδό Ρίμινι.
 
Ο δράστης δεν διστάζει να εμβολίσει το περιπολικό της Άμεσης Δράσης που του είχε κλείσει τον δρόμο προκειμένου να ξεφύγει,μ΄άλιστα οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο οδηγός τους απείλησε με όπλο.
 
Ένας απο αυτούς βγάζει το περίστροφό του και πυροβολέι δυο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Ο δράστης δεν σταματάει και καταφέρνει να διαφύγει.  Μετά την μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων το κλεμμένο όχημα εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Φαϊδών και Αισχύλου στη Νίκαια, με τον ύποπτο να καταφέρνει να εξαφανιστεί.