Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και τσουχτερό κρύο αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια της χώρας. Παράλληλα παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες βαθμιαία θα πλήξουν και τις πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί και κατά της διάρκεια της νύχτας στα βόρεια ηπειρωτικά.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά με παροδικές χιονοπτώσεις να σημειώνονται στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 6 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον δυο) έως 6 βαθμούς κελσίου. 
Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα πεδινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου από το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς κελσίο .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός το Σάββατο 

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το Σάββατο οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του βορείου Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα βόρεια.

Την Κυριακή και Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.