Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου για το ασφαλιστικό έχουν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι, στις 2 μ.μ.,  έξω από το σταθμό μετρό «Πανεπιστήμιο» καλλιτέχνες με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Ο χώρος «είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης και τονίζει ότι  «οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές μας (αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες) δεν αναγνωρίζονται».

«Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη. Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια», αναφέρεται ακόμα στην  ίδια ανακοίνωση.