Πύρινη ανακοίνωση κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης. Οι αστυνομικοί επιτίθενται στον Βαγγέλη Αποστόλου, κατηγορώντας τον για «μετατόπιση των πολιτικών ευθυνών στην πλάτη της Αστυνομίας», κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με τους αγρότες στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, όπου την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία των Αγροτικών Συλλόγων, αντί να συναντήσει τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και να επιχειρήσει να πείσει μέσω ενός διαλόγου, προτίμησε να "κλειστεί" στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας ΠΕ Ροδόπης και να πράξει αυτό που μέχρι χθες η σημερινή κυβέρνηση, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταδίκαζε μαζί με το συνδικαλιστικό μας κίνημα ως απαράδεκτο φαινόμενο. Τη χρησιμοποίηση, δηλαδή, των αστυνομικών δυνάμεων ως κατασταλτικό μηχανισμό των αγώνων των εργαζομένων συμπολιτών μας!!!!» αναφέρει η καυστική ανακοίνωση των αστυνομικών υπαλλήλων της Ροδόπης.

«Η Ένωσή μας καταγγέλλει τη χρησιμοποίηση των μελών μας ως "σάκο του μποξ" των δίκαιων αντιδράσεων των εργαζομένων συμπολιτών μας στις βίαιες πολιτικές που επιχειρεί η κάθε κυβέρνηση να εφαρμόσει σε βάρος τους» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η οποία καταγγέλλει «τις πρακτικές επιβολής χωρίς κοινωνικό διάλογο, τη χρησιμοποίησή των αστυνομικών ως κατασταλτικό μηχανισμό δίκαιων εργατικών αγώνων, την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

«Κανένας αστυνομικός δεν ονειρεύεται πότε θα ξημερώσει, ώστε να πάει να καταστείλει αγώνες εργαζομένων συμπολιτών του» σημειώνουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης. Παράλληλα, ζητούν από τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους «να αποκτήσουν πλήρη συνείδηση για το ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της κατάστασης που τους εξαθλιώνει και τους αναγκάζει να βγαίνουν στους δρόμους και προς αυτούς να εκδηλώνουν την αντίδρασή τους, χωρίς εκτροπές, χωρίς επιθέσεις σε άμοιρους ευθυνών εργαζόμενους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται παρά τις αντιδράσεις του συνδικάτου μας».

«Εμείς από την πλευρά μας, καλέσαμε και συνεχίζουμε να καλούμε τους συναδέλφους μας να επιδεικνύουν ψυχραιμία και επαγγελματισμό, όμως, απευθύνουμε έκκληση και στα συνδικάτα των εργαζομένων συμπολιτών μας να βοηθήσουν χωρίς απρόκλητη ρίψη καπνογόνων, αυγών, καφέδων πάνω σε αστυνομικούς που δεν αναλαμβάνουν αυτόβουλη πρωτοβουλία για τον ρόλο της παρουσίας τους στις διαδηλώσεις, απρόκλητες εξυβρίσεις και επιθέσεις με σκοπό την πρόκληση σωματικών βλαβών κατά άλλων εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς «αναπόσπαστο κομμάτι της πολυπαθούς ελληνικής κοινωνίας».