current views are: 19

22 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση15:58

Νέες αποκαλύψεις για το φονικό της Σιάτιστας – Τι κατέθεσαν οι δολοφόνοι γονείς του 23χρονου

Την ευθύνη στον γείτονα και φίλο του Κωστή Πολύζου, του νεαρού που βρέθηκε δολοφονημένος στη Σιάτιστα Κοζάνης το 2011, φέρονται ότι έριξαν οι γονείς του, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα για τη δολοφονία του. Η μητέρα και ο πατριός του αδικοχαμένου νέου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία.

Δημοσίευση 15:58’

Την ευθύνη στον γείτονα και φίλο του Κωστή Πολύζου, του νεαρού που βρέθηκε δολοφονημένος στη Σιάτιστα Κοζάνης το 2011, φέρονται ότι έριξαν οι γονείς του, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα για τη δολοφονία του. Η μητέρα και ο πατριός του αδικοχαμένου νέου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία.

Την ευθύνη στον γείτονα και φίλο του Κωστή Πολύζου, του νεαρού που βρέθηκε δολοφονημένος στη Σιάτιστα Κοζάνης το 2011, φέρονται ότι έριξαν οι γονείς του, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα για τη δολοφονία τουΗ μητέρα και ο πατριός του αδικοχαμένου νέου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία.

Αμίλητη και χωρίς να πει ούτε μια λέξη στους αστυνομικούς που τη μετέφεραν από τον Ασπρόπυργο στη ΓΑΔΑ, όπου και κρατείται, παρέμεινε η μητέρα του θύματος σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ενώ τη στιγμή της σύλληψης φέρεται να αναρωτήθηκε «μα γιατί το κάνετε αυτό;».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, όπου είχαν μετοικήσει με το ανήλικο παιδί τους τα τελευταία χρόνια από τη Σιάτιστα Κοζάνης, αναμένεται να προσέλθουν στον ανακριτή Κοζάνης ή σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Συγκεκριμένα το ζευγάρι κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία. 

Εκείνο που τους οδήγησε στο αποτρόπαιο έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον της οικογένειας, ήταν ένα δάνειο ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο φέρεται ότι είχε πάρει το ζευγάρι στο όνομα του Κωστή, πλαστογραφώντας την υπογραφή του. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες μάνα και πατριός φέρονται ότι σκότωσαν τον νεαρό έπειτα από οικογενειακό καυγά για το επίμαχο δάνειο, που ο πατριός είχε πάρει προκειμένου να αγοράσει φορτηγό χωματουργικών εργασιών. 

Αίσθηση επίσης προκαλεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος, η μητέρα και ο πατριός του έκαναν αμέσως αποποίηση της κληρονομιάς.

Φίλος Κωστή: Εγώ είπα στην αστυνομία για το δάνειο

Την ίδια ώρα ο φίλος του Κωστή, Σπύρος μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο E TV, είπε ότι από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα «οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

Όπως δήλωσε ο γείτονας του θύματος «είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική» ενώ αναφορικά με τη σχέση του Κωστή με τον πατριό του είπε:  «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Όσο για τη μητέρα του θύματος  έκανε λόγο για αδιαφορία σχολιάζοντας ότι: «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά “πάγωσε” το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα».

Η μοιραία νύχτα – Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φλεβάρη του 2011. Η υπόθεση ήρθε στο φως τότε από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ», όπου είχε απευθυνθεί η μητέρα του υποστηρίζοντας ότι ο γιος της εξαφανίστηκε.

Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του είχαν πει στην εκπομπή πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν .

Οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν από χωράφι της οικογένειας του πατριού το μισοφαγωμένο πτώμα του άτυχου 23χρονου. Ήταν θαμμένος κάθετα με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια, και  το σημείο είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά.

Σε αυτό το σημείο, όπως δημοσίευε από τότε το anikolouli.gr, βρέθηκε νεκρός ο αδικοχαμένος νεαρός.

Να σημειωθεί ότι μάνα και πάτριος δεν είχαν δηλώσει ποτέ στην Αστυνομία το συγκεκριμένο χωράφι, στο οποίο διατηρούσαν αποθήκη με κυψέλες για τα μελίσσια τους.

Τι δήλωνε τότε η μητέρα του θύματος στην εκπομπή της Νικολούλη

«Εμείς θα ψάχνουμε μέχρι να βρούμε το παιδί μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μάθουμε τι κατάληξη έχει το παιδί μας», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του αδικοχαμένου νέου στην εκπομπή Φως στο Τουνελ.

Πριν χαθούν τα ίχνη του 23 γιου της δήλωνε στην κάμερα: «Φόρεσε τα παπούτσια του, το μπουφάν του και είπε ότι θα πάει απέναντι στο φίλο του για 10-15 λεπτά κάτι να πούνε και θα επιστρέψει».

 

 


σχετικα αρθρα