current views are: 11

23 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση09:54

Ετοιμοι να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη χώρα, με το βλέμμα στη συνάντηση των Τεμπών

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των Τεμπών, όπου και αναμένεται να καθοριστεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Δημοσίευση 09:54’

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των Τεμπών, όπου και αναμένεται να καθοριστεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των Τεμπών, όπου και αναμένεται να καθοριστεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ορισμένα μπλόκα θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων όπου έχουν κατασκηνώσει, ενώ υπάρχουν και άλλοι που αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής.

Πάντως, καθημερινά ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών και πλέον καταγράφονται περισσότερα από 7.000 τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και τα μπλόκα που στήνουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και σήμερα ανέρχονται σε συνολικά 13 μπλόκα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Υπενθυμίζεται ότι από την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου στα αγροτικά μπλόκα θα βρίσκονται και φορτηγατζήδες και νταλικέρηδες, ενώ τα εμπορικά καταστήματα σε διάφορους νομούς των προαναφερόμενων περιοχών, εξετάζουν να κατεβάσουν τα ρολά την ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 28/1, ημέρα εγκαινίων της Agrotica.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σήμερα, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, δεν πρόκειται να γίνει καμία κινητοποίηση, και ανέφερε: «Δεν συμμετέχουμε στη συνάντηση των Τεμπών» επισημαίνοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε επ’αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Γιάννης Παναγής, σήμερα 12- 14.00 μετά το μεσημέρι θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν συμβολικά τον δρόμο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιώργο Τερζή, 12- 14.00 θα γίνει συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος.

Στον νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12:00 μέχρι και τις 14:00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσών- Έδεσσας στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβικα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα, είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς-12- 14.00 και το απόγευμα από τις 18.30 και για μία ώρα-, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα στο τι μέλει γενέσθαι σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο 12-14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας,το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ. Κανένα από τα δύο μπλόκα δεν θα προχωρήσει σήμερα σε αποκλεισμούς.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, έχοντας παρατάξει 200 τρακτέρ -μέχρι στιγμής- στον κόμβο των Νέων Μουδανιών, ενώ σήμερα στήνεται από το πρωί και ένα ακόμα, στον κόμβο της Νέας Καλικράτειας.


σχετικα αρθρα