Την ώρα που  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωνε απο τον Ασπρόπυργο την ανάγκη συντονισμού όλων κρατικών υπηρεσιών για το κοινό καλό, με αφορμή την παράδοση 9 ασθενοφόρων του πυροσβεστικού σώματος στο ΕΚΑΒ, οι συνδικαλιστές πυροσβέστες δήλωναν άγνοια για την πρωτοβουλία δεν έκρυψαν και την ενόχλησή τους!
 
Το πρωί στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο, παρουσία των κ.κ Τόσκα, Κουρουμπλή και Πολάκη, ο αρχηγός της πυροσβεστικής, παρέδωσε στο ΕΚΑΒ 9 απο τα 12 ασθενοφόρα που είχε στην διάθεσή της η υπηρεσία. Μόλις έγινε γνωστή η πληροφορία, η Πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων πυροσβεστικών υπαλλήλων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνουν.

« Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το νέο αυτό «ενδιαφέρον» για το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα, με την νέα πρωτοβουλία της αφαίρεσης από το μηχανισμό του Πυροσβεστικού Σώματος εννέα από τα δώδεκα ασθενοφόρα που διαθέτει σε όλη τη χώρα. Αντί να δούμε έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον, με την θέσπιση κανόνων υγείας και ασφάλειας στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, και την χορήγηση επαρκών Μ.Α.Π. στο προσωπικό, αφαιρούνται από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα ελάχιστα ασθενοφόρα που διαθέτει και αποτελούσαν μια μικρή ασπίδα ασφαλείας στο «απρόβλεπτο» των πυροσβεστικών - διασωστικών επιχειρήσεων».