Ένα λευκό πέπλο έχει σκεπάσει από τη νύχτα το Οροπέδιο Λασιθίου, συνθέτοντας ένα σκηνικό πραγματικά μαγευτικό.

Αν και στις περισσότερες περιοχές του νησιού, οι κάτοικοι αποζητούν να δουν μία “άσπρη” μέρα, οι κάτοικοι του Οροπεδίου έχουν συχνά την τύχη, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, να βλέπουν τα πάντα ντυμένα στα λευκά.

Έτσι κι αυτή τη φορά, η χιονόπτωση, που άρχισε να εκδηλώνεται από χθες το απόγευμα και διήρκησε όλη τη νύχτα, κάλυψε δρόμους, αυτοκίνητα, σπίτια.

Ως είθισται, σήμερα αναμένεται αρκετός κόσμος να κατακλύσει το Οροπέδιο, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να δουν από κοντά και να παίξουν με το χιόνι.

Μη ξεχνάμε όμως ότι το χιόνι στην παρούσα φάση μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά όταν αρχίσει να παγώνει, προκαλεί πολλά προβλήματα.

Πάντως όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν την περιοχή, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την μετακίνηση τους με το αυτοκίνητο.

Μάλιστα η κυκλοφορία των οχημάτων από την Παναγία στην Κερά και πάνω γίνεται μονάχα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Άλλες περιοχές

Χιόνισε και στην Αγία Βαρβάρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος προς το Σκοπευτήριο στο Ζαρό, λόγω του χιονιού.

Στα λευκά έχουν ντυθεί από χθες το απόγευμα και τα Ανώγεια.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, οπουδήποτε χρειαστεί.