Σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων όχι για δύο ώρες, όπως τις προηγούμενες ημέρες, αλλά για τέσσερις από 12:00- 16:00 προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του νότιου Έβρου.

Σε δηλώσεις του  ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, διευκρίνισε ότι ο αποκλεισμός αφορά μόνο τα φορτηγά, καθώς Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά με μία συμβολική καθυστέρηση των 10 λεπτών.

 Ο κ. Αλεξανδρής εκτιμά ότι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη δεδομένη στιγμή δεν έχει νόημα καθώς δεν υπάρχει βάση συζήτησης.

Όπως τόνισε:

Αν συνομιλήσουμε τώρα με τον πρωθυπουργό και αποτύχει η συνάντηση μετά τι; Πόλεμος; Το 27% του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους κλάδους. Είναι πρόβλημα συνολικά της κοινωνίας. Το να μειωθεί το 27% σε 20% μόνο για τους αγρότες δεν ωφελεί. Θέλουμε συζήτηση από μηδενική βάση.

Την ίδια στιγμή, κλειστός παρέμεινε και σήμερα για μία ώρα (11:00-12:00), ο κόμβος Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου. ενώ μετά τις 12:00 οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη περίπου δύο ωρών του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία και για το ότι παραμένουν απλήρωτοι οι τευτλοπαραγωγοί. 

Οι αγρότες, μάλιστα, θα συναντηθούν με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα του επιδώσουν ψήφισμα.