Νέα 48ωρη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου στη Σιάτιστα Κοζάνης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η 49χρονη και ο 42χρονος πέρασαν νωρίς το πρωί το κατώφλι του ανακριτή Κοζάνης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Αμέσως μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου κρατούνται.

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού από κοινού. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο από την πρώτη στιγμή δήλωσαν αθώοι

 
Ο Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης, ενώ το πτώμα του βρέθηκε επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο κτήμα του πατριού του, σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα.

Το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Ελευσίνα Αττικής, ύστερα από σχετικά εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κοζάνης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ανδρόγυνο φέρεται ότι είχε πάρει υπέρογκα τραπεζικά δάνεια στο όνομά του 23χρονου, γεγονός που πυροδότησε εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι δολοφόνησαν τον νεαρό μεταφέροντας το πτώμα του στο κτήμα, όπου το έθαψαν.