Σε αποκλεισμό του τελωνείο και του λιμανιού στην Κόρινθο έχουν προχωρήσει από τις 11 το πρωί αγρότες με περισσότερα από 100 αγροτικά οχήματα από τη Νεμέα που διαμαρτύρονται για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει το μπλόκο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, έκαναν αυτοκινητοπορεία και κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο, ίοπου και όπως είπαν θα παραμείνουν ως τις 2 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού όπου και από αύριο αναμένουν ενισχύσεις από αγρότες της Λακωνίας και του Φενεού και εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

Στην Αργολίδα τα μπλόκα Δαλαμανάρας και Κουτσοποδίου προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη του 'Αργους και του Ναυπλίου ενώ ο σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Κορινθίας, καλεί τα μέλη του να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας και αντιπροσωπεία του θα βρίσκεται στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού.