Να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τον αγώνα τους αποφάσισαν οι αγρότες στην συνέλευση της Νίκαιας, ενώ συμφώνησαν να προχωρούν, πλέον, σε εξάωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην σημερινή συνέλευση, οι αγρότες αποφάσισαν τελικά εξάωρους αποκλεισμούς εθνικών δρόμων, παρά το γεγονός ότι ακούστηκαν και προτάσεις για ολοκληρωτικούς αποκλεισμούς δρόμων, ενώ επισήμαναν ότι σκοπός τους είναι να μην στρέψουν τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες εναντίον τους.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των αγροτών είναι θετικοί στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα γίνει υπό προϋποθέσεις,  όπως είναι να αποσύρει το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας μετά το πέρας της σύσκεψης: 

Αποφασίσαμε το κλείσιμο δρόμων, λιμανιών για περισσότερες ώρες. Αποφασίσαμε ότι προϋπόθεση να συναντηθούμε είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. 

Είμαστε ανοιχτοί να μας απαντήσουν συγκεκριμένα στο κάθε αίτημα ξεχωριστά. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πλασάρει ότι είμαστε φοροφυγάδες και ότι πουλάμε πέτρες και χαλίκια για προϊόντα. Προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας και εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μέτωπο. 

¨Εαν έχουν κατά νου να απαντήσουν συγκεκριμένα, να απαντήσουν για τα συγκεκριμένα αιτήματα, φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής, τότε ναι...θα τους κεράσουμε και τσάι να έρθουν να μας τα πουν. 

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μεγάλη συνέλευση στην Σίνδο της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζονται διαφορετικές απόψεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ υπογραμμίζεται ότι ''θέλουν να κάνουν διάλογο με τον πρωθυπουργό από μηδενική βάση''. 

Επίσης, στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τις εξελίξεις σήμερα στην Θεσσαλονίκη, ενώ θα αποφασίσουν και για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του μπλόκου τους-μαζί και με εκπροσώπους από πολλά ακόμη μπλόκα-από την συνάντηση που είχε προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στην Σίνδο.

Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, αποχώρησαν από την εν λόγω συνάντηση οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων στα οποία μετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό γιατί στην Σίνδο βρέθηκαν και να συμμετέχουν στην διαδικασία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι ίδιοι θέλουν μία «καθαρή διαδικασία».

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σκοπό να επαναλάβουν την συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, διαφυλάσσοντας αυτή τη φορά την καθαρή διαδικασία-σε χρόνο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί- ενώ στις προθέσεις τους είναι η άμεση κλιμάκωση του αγώνα.

Δείτε εδώ όλα τα μπλόκα