current views are: 7

27 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση10:00

Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου από τους αγρότες

Κλειστή είναι από τις 11 το πρωί η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο Καλαμάκι από τους αγρότες. 

Δημοσίευση 10:00’

Κλειστή είναι από τις 11 το πρωί η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο Καλαμάκι από τους αγρότες. 

Κλειστή είναι από τις 11 το πρωί η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στο Καλαμάκι από τους αγρότες

Στο σημείο έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές ενώ ο δρόμος θα μείνει κλειστός επ’ αόριστον. Να σημειωθεί ωστόσο ότι για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανοίγουν και θα κλείνουν, ανά διαστήματα, την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι. 

Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από το πρωί στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα, Χρήστος Αναγνωστάκος, από το μπλόκο του Ισθμού όπου βρίσκεται, είπε:

«Εδώ είναι ένα πάρα πολύ δυναμικό μπλόκο και συγχαίρω τους αγρότες της Κορινθίας. Εμείς, ήρθαμε από πολύ μακριά και θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί, να τους ενισχύσουμε, γιατί εδώ χτυπά ο παλμός της Πελοποννήσου». 

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, ο κ. Αναγνωστάκος υπογράμμισε: «Δεν μας αγγίζουν αυτά που είπαν. Εμείς δεν είμαστε σε καμιά λίστα φοροφυγάδων. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα και την υποχρέωση να ελέγξουν τους φοροφυγάδες κι όλους αυτούς στις λίστες, και οφείλουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους». «Εμείς δεν έχουμε κανένα σύμμαχο, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση. Εμείς είμαστε εδώ και διεκδικούμε, κάνουμε αγώνα επιβίωσης» πρόσθεσε. 

Τέλος, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, ενώ σε λίγο θα πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στην Τρίπολη.


σχετικα αρθρα