Τμήμα της εθνικής οδού  Χανίων-Ρεθύμνου έκλεισαν οι κτηνοτρόφοι , στο ύψος της διασταύρωσης προς «Μεγάλα Χωράφια».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Τσουρουνάκης, ο αποκλεισμός θα είναι ολιγόλεπτος, αλλά θα επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την ίδια ώρα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στην ανατολική Κρήτη, με μπλόκα και καταλήψεις, και οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους. 

Στο Ηράκλειο, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν, για δεύτερη ημέρα, στον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ, ενώ αγρότες της περιοχής Αστερουσίων Ηρακλείου βρίσκονται με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητά τους στον κόμβο των Πραιτωρίων, από όπου καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα.

Επίσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μηχανοκίνητη πορεία, στην οποία συμμετείχαν αγρότες με τα αυτοκίνητά τους, με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων.

Στο μεταξύ, στον κόμβο του Οροπεδίου παραμένουν αγρότες από το Λασίθι, κλείνοντας κατά διαστήματα τον δρόμο, ενώ αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν και στην Παχειά Αμμο, από την περιοχή της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Μεραμβέλλου Λασιθίου, οι οποίοι, επίσης, κατά διαστήματα κλείνουν τον δρόμο.

Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας εξέδωσε ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα τους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγροτικός κόσμος και κατ' επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση».

Παράλληλα, οι αγρότες ετοιμάζονται για το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο, με μηχανοκίνητη πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.