Στην κυκλοφορία παραδόθηκε χτες η γέφυρα μήκους 390 μέτρων της Τσακώνας, στα σύνορα Αρκαδίας - Μεσσηνίας. Με την αποπεράτωση του έργου ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, πρόκειται για μια σύμμεικτη τοξωτή γέφυρα η οποία αποτελείται από δύο ακρόβαθρα και ένα μεσόβαθρο. Οι θέσεις αυτών έχουν κριθεί με βεβαιότητα από τη γεωλογική μελέτη ως απόλυτα ευσταθείς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η  γέφυρα αυτή, συνολικού μήκους 390 μέτρων και μέγιστου ελευθέρου ανοίγματος 300 μέτρων, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως. Είναι ένα επιβλητικό έργο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από Έλληνες Μηχανικούς και τεχνίτες. Σύμφωνα με το υπουργείο, έχει συγκεντρώσει την προσοχή παγκόσμιας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως το Imperial College της Μεγάλης Βρετανίας με τακτικές επισκέψεις των μεταπτυχιακών φοιτητών της Γεωτεχνικής Μηχανικής.