Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στη μια τα ξημερώματα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας στην Ειδομένη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μουζάλας έφτασε στο πρώτο τμήμα ανάσχεσης εκεί όπου 2.000 μετανάστες κοιμούνται σε πρόχειρες σκηνές ακόμη και στο δρόμο . Η επίσκεψη του υπουργού έγινε χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ούτε καν την προσωπική του ασφάλεια, ούτε και τηλεοπτικά συνεργεία σε μία προσπάθεια του να αποκτήσει σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, ο Γιάννης Μουζάλας έφυγε το απόγευμα της Τετάρτης από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έφτασε στην Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί με αυτοκίνητο κατευθύνθηκε στην Ειδομένη. Σκοπός της ενέργειας του ήταν να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην περιοχή αιφνιδιάστηκαν, με τον Γιάννη Μουζάλα να συνεχίζει την νυχτερινή του επιθεώρηση μέχρι τον συνοριακό σταθμό. Το απόγευμα της Τετάρτης οι αρχές των Σκοπίων σταμάτησαν για μια ακόμη φορά την διέλευση μεταναστών και προσφύγων με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.400 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη για αρκετές ώρες, μέχρι αργά το βράδυ, όταν άνοιξαν εκ νέου τα σύνορα