current views are: 5

29 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση10:08

Επτά συλλήψεις χάκερ ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία σε βάρος 7 ατόμων που αποτελούσαν μέλη της “Greek Elektronic army” και πραγματοποιούσαν ψηφιακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων φορέων και ιδιωτικών εταιριών εντόπισαν αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά απο σχετικές καταγγελίες που είχαν.

Δημοσίευση 10:08’

Δικογραφία σε βάρος 7 ατόμων που αποτελούσαν μέλη της “Greek Elektronic army” και πραγματοποιούσαν ψηφιακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων φορέων και ιδιωτικών εταιριών εντόπισαν αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά απο σχετικές καταγγελίες που είχαν.

Δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων που αποτελούσαν μέλη της “Greek Elektronic army” και πραγματοποιούσαν ψηφιακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων φορέων και ιδιωτικών εταιριών εντόπισαν αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά απο σχετικές καταγγελίες που είχαν.

Οι δράστες αντέγραφαν παρανμως, απόρητα δεδομένα και αποκτούσαν πρόσβαση στους υπλογιστές των θυμάτων τους. Οι καταγγελίες αφορούσαν το διάστημα 07/01 έως 28/05 του 2015.

Πιο συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της διαδικτυακής ομάδας:

  • 18χρονος  κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
  • 19χρονος  κάτοικος Πατρών, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο  εσωτερικοί σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
  • 21χρονος  κάτοικος Καρδίτσας, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα την 18-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.
  • 50χρονος  κάτοικος Διδυμοτείχου, στην οικία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα, απουσία του, την 19-01-2016, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος.
  • 36χρονος  ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι της Αττικής στις 19 του μηνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ξίφος, αεροβόλο όπλο, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με αποθηκευμένα αρχεία με τα ονόματα χρηστών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικοποιημένα συνθηματικά.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν 1.642 φάκελοι που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων, οι οποίες είχαν ελεγχθεί με την χρήση λογισμικών-εργαλείων, με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας τους. Σε σπίτι 18χρονου πραγματοποιήθηκε έρευνα στις 27 Ιανουαρίου και 
κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος, με αποθηκευμένα τα λογισμικά από τις σχετικές διαδικτυακές επιθέσεις.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.


σχετικα αρθρα