current views are: 8

29 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση15:07

«Καρπός Φροντίδας»: Πρωτοβουλία παραγωγής κοινωνικού προϊόντος

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου σχετικά με την πρωτοβουλία παραγωγής κοινωνικού προϊόντος με την ονομασία «Καρπός Φροντίδας», σε συνεργασία με ομάδα πατατοπαραγωγών.

Δημοσίευση 15:07’

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου σχετικά με την πρωτοβουλία παραγωγής κοινωνικού προϊόντος με την ονομασία «Καρπός Φροντίδας», σε συνεργασία με ομάδα πατατοπαραγωγών.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ανώτατα στελέχη της εταιρείας McCain και του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου σχετικά με την πρωτοβουλία παραγωγής κοινωνικού προϊόντος με την ονομασία «Καρπός Φροντίδας», σε συνεργασία με ομάδα πατατοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα την εταιρεία McCain εκπροσώπησαν ο  Διευθύνων Σύμβουλος Ηπειρωτικής Ευρώπης κ. Jean Bernou, η Αντιπρόεδρος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Marketing κα Lucille Celisse, ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Επικοινωνίας κ. Francois Tasmowski, ο Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Γιώργος Γκόνος, ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου, κ. Βασίλης Κλεισιάρης και η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Ξανθή Παπαδάκη. Παρόντες επίσης ήταν ο Υπεύθυνος της πρωτοβουλίας «Καρπός Φροντίδας» κ. Νίκος Κουκάς και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κα. Μαρία Αλεξίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, η πρωτοβουλία «Καρπός Φροντίδας» εξελίσσεται στην Αλμωπία Πέλλας, στη Κοινότητα της Νότιας, και έχει ως στόχο τη μεταμόρφωση μικρών και ανεξάρτητων πατατοπαραγωγών σε μικρούς επιχειρηματίες της υπαίθρου. Οι κύριοι υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας είναι το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) χάρη στις κατευθυντήριες οδηγίες του οποίου πολλαπλασιάζεται το κοινωνικό αποτέλεσμα, το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Τράπεζα Πειραιώς, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο κομμάτι της εκπαίδευσης, η εταιρεία BASF που πρόσφερε τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τους ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν δεν περιέχει υπολείμματα, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος όπου και διατίθεται το προϊόν των πατατοπαραγωγών,  και η εταιρεία Λ.Υ.Δ.Α. που κάλυψε το κομμάτι της λίπανσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι η πρόκληση για τον αγροδιατροφικό τομέα στη χώρα είναι η παραγωγή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων, αυξημένης προστιθέμενης αξίας, που προορίζονται για τα ακριβότερα ράφια σε όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και κατ’ αντανάκλαση του συνόλου της ελληνικής οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή καλωσορίζουμε τις συνέργειες όπως αυτή μεταξύ της εταιρείας McCain και των πατατοπαραγωγών της Νότιας που είναι ένα χωριό στη συνοριακή γραμμή. Τέλος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η συνέργεια παραγωγής κοινωνικού προϊόντος θα πολλαπλασιαστεί από την εταιρεία και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας και ευχήθηκε να βρει μιμητές για νέες επιτυχημένες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν σειρά προτάσεων για τη δημιουργία κρίσιμων συνεργειών και την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων και προϊόντων στο αύριο της ελληνικής γεωργίας. 

 


σχετικα αρθρα