Άστραψαν και βρόντηξαν οι αγρότες του Ρεθύμνου κατά της κυβέρνησης με αιχμή το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό πλαίσιο, πραγματοποιώντας το μεσημέρι ηχηρή διαδήλωση στο κέντρο της πόλης αλλά και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού με εκατοντάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με πρώτη στάση τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στα γραφεία και έριξε ποσότητες γάλακτος στο πάτωμα ενώ εκπρόσωπος τους σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και ξεκρέμασε τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ από τους ιστούς. Παράλληλα διάβασαν ψήφισμα, το οποίο παρέδωσαν σε αντιπροσωπεία της τοπικής κομματικής οργάνωσης που τους δέχθηκε στα γραφεία του πρώτου ορόφου.

Στη συνέχεια έκαψαν κομματικές σημαίες, έσπασαν ταμπέλες με το έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αυγά στα γραφεία, όπως μετέδωσε το rethemnosnews.gr

Ακολούθως επιβιβάστηκαν πάλι στα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα και κατευθύνθηκαν στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας όπου η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή παρέλαβε το ψήφισμα τους, εξέφρασε τη στήριξη της στους αγώνες τους και παρέδωσε με τη σειρά της το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης στους αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων.

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:«διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα της πιο ανάλγητης και άδικης φορολόγησης που έχει υποστεί ποτέ ο πιο παραγωγικός κλάδος στην Ελλάδα» και ότι «τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο η εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ και η ανακατανομή της νέας ΚΑΠ κυριολεκτικά μας διαλύουν».

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν αφού έριξαν και πάλι  στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έξω από το μέγαρο της Αντιπεριφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.