Την απόφαση του συνόλου των κοινωνικών φορέων να συμμετάσχουν δυναμικά στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, Στάθης Ασπιώτης. 
 
«Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν απαράδεκτο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, που πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες, αποφασίσαμε ενωτικά, συλλογικά και αλληλέγγυα, όλοι οι κοινωνικοί φορείς μαζί, ενωμένοι, να συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου» ανέφερε ο κ. Ασπιώτης.
 
Ακόμη, τόνισε ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στον νομό ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προέδρων και εκπροσώπων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των επαγγελματικών, επιστημονικών και παραγωγικών κλάδων του Έβρου, με κυρίαρχο θέμα το ασφαλιστικό, τον συντονισμό δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ασπιώτη, επίσης, για πρώτη φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε, στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, να παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και οι επιχειρήσεις καφέ-εστίασης της πόλης, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τους διευθυντές των καταστημάτων αλυσίδων, προκειμένου να μη λειτουργήσουν κι αυτά.
 
Εντός των επόμενων ημερών εκπρόσωποι των φορέων θα επιδιώξουν συνάντηση με τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό.
 
Τέλος, στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων δράσεων, στις 2 Φεβρουαρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο των Κήπων προς έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης όλων των επαγγελματικών κλάδων στον αγώνα των αγροτών.