current views are: 6

30 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση16:33

Ηράκλειο: Μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

Μαζική συμμετοχή αποφάσισαν οι οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης

Δημοσίευση 16:33’

Μαζική συμμετοχή αποφάσισαν οι οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης

Μαζική συμμετοχή αποφάσισαν οι οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αυτό αποφασιστήκε σε ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων του Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου της πόλης για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, εργαζόμενοι σε σώματα Ασφαλείας κ.ά. διατύπωσαν τη θέση τους για ένα αρραγές, κοινό, διεκδικητικό μέτωπο στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου από όλους τους κοινωνικούς φορείς, που όπως οι ίδιοι εκτιμούν θα είναι μόνον η αρχή.

Κατά την σύσκεψη διατυπώθηκαν μια σειρά προτάσεων για την κινητοποίηση και αποφασίστηκε να γίνει η προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ στις 10 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα κλιμακωθεί ο αγώνας τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο. το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός Σύλλογος , ο Δικηγορικός Σύλλογος , ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Εμπόρων, το Συντονιστικό των αγροτών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση αστυνομικών υπάλληλων, η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ, η Ένωση Πυροσβεστικού Σώματος, η Ένωση Λιμενικού Σώματος, ο Σύλλογος Αλιέων, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου και το Υπεραστικό – Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.


σχετικα αρθρα