Ακόμα πιο σκληρή στάση αναμένεται να κρατήσουν αυτή την εβδομάδα οι αγρότες με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, όπου θα υπάρχουν ακόμα και 24ωροι αποκλεισμοί των εθνικών οδών.

Την Δευτέρα, μετά τις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν στις Εθνικές Οδούς, ενώ στην διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν αποκλεισμοί στα πιο σημαντικά μπλόκα

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από αύριο στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου.

Την ίδια στιγμή, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρχουν αλλεπάλληλες συσκέψεις στα μπλόκα των αγροτών, αλλά και στα συντονιστικά τους, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα αποφασίσουν ακόμα και 6ώρους αποκλεισμούς, ενώ την ημέρα της γενικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό σημαντικών σημείων των οδικών δικτύων. 

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού.

Μάλιστα διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο τελωνείο.

«Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη».

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης. «Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας».