Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα Δευτέρα με λίγες σύντομες και τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και στα δυτικά της χώρας.
 
Ο υδράργυρος θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.
 
Ωστόσο,  από την Πέμπτη αλλάζει το σκηνικό και επανέρχονται βροχές και ενισχύονται οι ανέμοι.
 
Πιο αναλυτικά τη Δευτέρα:
 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο θα αγγίξει από τους  7 έως 17 βαθμούς.
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις. Στο Θρακικό δυτικοί ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.
                                                                                            
Στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα νησιά του βορείου Ιονίου θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με μεμονωμένες ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς.
 
Στην Πρέβεζα, την Πάτρα και τον Πύργο παροδικές νεφώσεις με ασθενείς σύντομες βροχές. Στο Ιόνιο δυτικοί- βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι τα 5 μποφόρ.
 
Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με ηλιοφάνεια. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.
 
Στη Κρήτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από 10 έως 20 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ.  
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίουπαροδικές νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί και βορειοδυτικοί μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, τη κεντρική  και Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς.