Σκληραίνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα ζητώντας απόσυρση του ασφαλιστικού, αυξάνοντας τις ώρες αποκλεισμού σε κομβικά σημεία, ενώ την 4η Φεβρουαρίου αναμένεται 24ωρο ''μπλακ άουτ'' στα οδικά δίκτυα, αφού θα συμμετάσχουν στην γενική πανελλαδική απεργία όλων των κοινωνικών φορέων. 

Οι αγρότες επιμένουν πως δεν θα μπουν σε κανένα διάλογο εαν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό. 

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι σύσκεψη στα Τέμπη, με γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, με τους αγρότες να φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Κοιλάδας συνεχόμενα μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Το απόγευμα, εξάλλου και από τις 5 το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα αποκλείουν τον κόμβο Πλατύκαμπου για δυο ώρες τουλάχιστον.

Η εικόνα στα μεγαλύτερα μπλόκα σε όλη τη χώρα 

Στα διόδια των Μαλγάρων, τα τρακτέρ είναι περισσότερα από 800. Όπως έχει αποφασιστεί ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 13:00-19:00, ενώ στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, έκλεισε στις 12:00-14:00 και θα κλείσει και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00. 

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται, από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ

Τρία είναι πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. 

Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και στα τρία μπλόκα συνεχίζεται το κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και έγιναν αποκλεισμοί από τις 12-14.00, αλλά και από τις 18.00-21.00 στο πρώτο και 10.00-15.00 το μεσημέρι και 19.00-21.00 το βράδυ στο δεύτερο. 

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: το μπλόκο στη γέφυρα Σερβικιά στα Γιαννιτσά θα κλείνει 11:00-12:00 το πρωί όπως και αυτά σε Έδεσσα, αυτό στο Αμύνταιο θα κλείνει 10:00-12:00 το πρωί και αυτά σε Μελίσσι, Μαυροβούνι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείνουν 17:30-20:00 το βράδυ.

Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, δυναμικότητας 400 τρακτέρ, οι συμμετέχοντες συμπλέουν με τη στάση στα άλλα μπλόκα και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 12:00-13:00.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12-18:00 κλείνει), στην αερογέφυρα Θέρμης, στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ένα μπλόκο επί της διασταύρωσης στον κρατικό αερολιμένα. 

Μάλιστα σήμερα οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η πομπή, την οποία και οδηγούσαν περισσότερα από δέκα τρακτέρ, πλαισιωνόταν από αγροτικά οχήματα, αλλά και πεζούς αγρότες και κτηνοτρόφους και στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλόκα του αεροδρομίου και αυτό που έστησαν στην αερογέφυρα Θεσσαλονίκης, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από το Νομό Χαλκιδικής, ενώ συμμετείχαν και άλλοι από τα μπλόκα των Νέων Μουδανιών, της Καλλικράτειας, του Πολυγύρου και το χωριό Βράσταντα.

Να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν όσοι έχουν στήσει στο μπλόκο στα πράσινα φανάρια, το μπλόκο πριν τη διασταύρωση του αεροδρομίου, όπου και προγραμματίζεται δίωρος αποκλεισμός το βράδυ από τις 19.00. Οι οδηγοί μπορούν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να κινούνται από τις άλλες δύο πλευρές της πόλης στα ανατολικά.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια. 

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10:00-12:00 το πρωί και 18:30-20:30 το βράδυ και 12:00-14:00 και 19:00-21;00 αντίστοιχα, Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.

Πανστρατιά και στην Κρήτη

Την απόφαση να αποκλείσουν τον κόμβο του Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης των Χανίων από το μεσημέρι μέχρι και την Πέμπτη πήραν οι αγρότες -μέλη των αγροτικών συλλόγων Πλατανιά, Βουκολιών, Σελίνου και Κισσάμου που βγήκαν σήμερα στους δρόμους ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι αγρότες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο του Κλαδισού απ’ όπου, με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Εκεί παρέταξαν τα αγροτικά τους οχήματα κλείνοντας για περίπου 2 ώρες το δρόμο, πέταξαν στο οδόστρωμα τομάτες, ενώ οι διαδηλωτές κατέβασαν από τον ιστό και έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συγκεντρωμένοι ομόφωνα αποφάσισαν να επιστρέψουν στον κόμβο Κλαδισού και να τον αποκλείσουν, ενώ ενέκριναν ψήφισμα το οποίο αντιπροσωπεία τους παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.

Την ίδια ώρα στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στο ύψος των Αγίων Δέκα και στους Στόλους ενώ χθες στήθηκε ένα ακόμη μπλόκο στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και σήμερα προγραμματίζουν να κλείσουν συμβολικά και την είσοδο της κωμόπολης από τον παλιό δρόμο. Επίσης, συνεχίζονται τα μπλόκα στα Πρωτόρια Ηρακλείου και στο Οροπέδιο Λασιθίου.