Παραλύει η χώρα στο δρόμο προς την μεγάλη πανελλήνια 24ωρη απεργία της Πέμπτης για το ασφαλιστικό, καθώς όλοι οι φορείς κάνουν αποχή και κατεβαίνουν στους δρόμους. 

Αρχής γενομένης από τους αγρότες που υπόσχονται καθολικό... μπλακ άουτ την Πέμπτη, αφού αναμένεται να κλείσουν για 24 ώρες σημαντικά σημεία, όλοι οι κλάδοι θα προχωρήσουν σε στάσεις μερικών ωρών ή και απεργίες καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. 

Πεντάωρη στάση από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, ενώ κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης, με την απεργία να κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Παράλληλα, από σήμερα 1 έως τις 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο, ενώ θα συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι. 

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι δικηγόροι, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. 

Εξάλλου, την συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, ενώ νέα 48ωρη απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Τέλος κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα φαρμακεία, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.