Ανταύγειες σε γλυκιές αποχρώσεις του ξανθού θεωρούνται must. Συνήθως επιλέγετε να «ανοίξετε» τα μαλλιά σας όταν «ανοίγει» και ο καιρός. Δεν είναι μια συνήθεια που απλώς καθιερώθηκε αλλά κάτι εύλογο, αφού τα ανοιχτά μαλλιά ταιριάζουν στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Αυτό αρχικά συμβαίνει γιατί πάντα πριν από το καλοκαίρι σας πιάνει η επιθυμία να κάνετε μια αλλαγή στα μαλλιά σας. Επειδή λοιπόν τα πολύ σκούρα χρώματα ταιριάζουν σε πιο χειμερινά «σκηνικά», νικητές ανακηρύσσονται οι ανταύγειες και οι ανοιχτοί τόνοι.

Βέβαια, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή του χρώματος και στο χρόνο εφαρμογής του. Αν έχετε κάποια συγκεκριμένη απόχρωση στο μυαλό σας, θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθείτε με τον κομμωτή σας.

Αν είναι πολύ πιο ανοιχτό από το υπάρχον χρώμα, μπορεί να ξανοίξει με τον ήλιο. Τότε θα είναι καλό να «κινηθείτε» σταδιακά και όχι μια κι έξω. Επίσης αποφύγετε το σαντρέ γιατί ενδέχεται να πρασινίσουν, όπως και το πολύ ανοιχτό ξανθό γιατί καταλήγει πολλές φορές άσπρο.

Η κατάλληλη φροντίδα συνδυάζει την ενυδάτωση, την αντηλιακή προστασία και τη διαφύλαξη του χρώματος. Η αγορά είναι γεμάτη με προϊόντα που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες σας.

Πηγή: real.gr