current views are: 12

1 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση13:23

Ρακιντζής τέλος… H πρώην εφέτης Μ. Παπασπύρου η πιθανότερη αντικαταστάτρια

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την αντικατάσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. 

Δημοσίευση 13:23’

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την αντικατάσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την αντικατάσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος παρέμενε με συνεχείς παρατάσεις στο πόστο του επί 7 χρόνια πλέον της θητείας του που έληξε το 2009.

Ο κ.Ρακιντζής ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσει τα καθήκοντά του στο νέο αντικαταστάτη του που φέρεται να είναι η πρώην εφέτης Μάρη Ζεντέλη- Παπασπύρου .

Η εφέτης κ.Παπασπύρου είχε ως ανακρίτρια χειριστεί ιδιαίτερα σημαντικές υποθέσεις ενώ το 2011 εξελέγη περιφερειακός “Συμπαραστάτης του Πολίτη” με τον συνδυασμό του κ.Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο ορισμός του νέου αντικαταστάτη στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης γίνεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η αντικατάσταση του κ.Ρακιντζή επισπεύσθηκε μετά την απόφαση του Γ Τμήματος του ΣΤΕ,που όπως αποκάλυψε το newpost έκρινε,μετά από προσφυγή καθηγήτριας για πειθαρχικό της παράπτωμα , ότι δεν είναι καταρχήν επιτρεπτή ,μετά τη λήξη της θητείας του,η συνέχιση της αρμοδιότητας του να ασκεί προσφυγές ενώπιον του ΣΤΕ κατά τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων.


σχετικα αρθρα