Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα πραγματοποίησαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους επικεφαλείς των συνδικάτων να προαναγγέλλουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Η πορεία, η οποία είχε σχετικά μικρή συμμετοχή (1.000 άτομα), ξεκίνησε από την Ομόνοια κατέληξε έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών καταφέρθηκαν κατά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών μισθών και συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι χτυπούν το σύνολο της κοινωνίας και τόνισαν ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, και κάλεσε «σε λαϊκό ξεσηκωμό».

«Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:

«Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική».

Ιδιαίτερα αιχμηρός στο θέμα της νέας δανειακής συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, που είπε χαρακτηριστικά ότι «στο μάθημα της υποταγής θα μείνουμε μετεξεταστέοι».Πηγή: Το Βήμα-newpost.gr