Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και σήμερα σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και ανέμους μεταβλητούς ασθενείς και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικούς που θα φτάνουν σε ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έντασης 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου μόνο από το απόγευμα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος και από το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, ενώ θα είναι τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι επίσης καλός ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί έντασης 2 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο ωστόσο αναμένεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια αναμένεται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έντασης 2 με 4 μποφόρ και το  θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρία αναμένεται επίσης στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και  τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ωστόσο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.