Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβει το πόστο της ως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης η πρώην εφέτης Μάρη Ζεντελή - Παπασπύρου, αντικαθιστώντας τον Λέανδρο Ρακιντζή ως η νέα ''σιδηρά κυρία'' ενάντια στη διαφθορά. 

Η νομικός με καταγωγή από τον Πόρο, διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, αλλά και πολιτική δράση, καθώς ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2011, ενώ είχε εκλεγεί και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην Περιφέρεια Αττικής

Το βιογραφικό της νέας Γενικής Επιθεωρήτριας

Η Μάρη Ζεντέλη – Παπασπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 11 Νοεμβρίου 1976 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, από τις 19 Σεπτεμβρίου 1983 διορίστηκε ως Πάρεδρος των πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων, στις 12 Οκτωβρίου 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και στις 5 Αυγούστου 2004 προήχθη σε Εφέτη.

Επί 15 έτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως Πρωτοδίκης υπηρέτησε σε όλα τα σημαντικά τμήματα όπως Ενοχικό, Εμπορικό, Εμπράγματο, Εφέσεις κατ’ αποφάσεων Ειρηνοδικείων, Μισθώσεις, εκδίδοντας άνω των εκατό (100) πολιτικών αποφάσεων το χρόνο.

Παράλληλα συμμετείχε σε συνθέσεις ποινικών δικαστηρίων (Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων), τα πρώτα χρόνια ως πάρεδρος και αργότερα ως προεδρεύουσα.

Από τις 16/9/1991 μέχρι τις 19/9/1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια, με την οποία ιδιότητα απασχολήθηκε σε σοβαρές υποθέσεις. Το 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και στις 16-9-2004 μετετέθη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2004 μετετέθη στο νεοσύστατο Εφετείο Καλαμάτας όπου παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2007, οπότε και μετετέθη στο Εφετείο Αθηνών, στο οποίο παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2008. Τέλος, τον Μάιο του 2008 παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Η κυρία Ζεντελή, εξάλλου  ήταν υποψήφια δημοτικής σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας» του κ. Γιάννη Δημητριάδη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Πόρου και εξελέγη σήμερα Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, λαμβάνοντας 69 ψήφους σε σύνολο 84 ψηφισάντων (14 λευκά και 1 άκυρο). Πρόκειται για μια θέση αντίστοιχη του «Συνηγόρου του Πολίτη» για την Περιφέρεια Αττικής.