Χείρα βοηθείας σε μια ομάδα δεκάδων προσφύγων τους οποίους εγκατέλειψε σε αγροτική περιοχή έξω από τις Σέρρες δουλεμπορικό φορτηγό έτειναν αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, που τους βρήκαν σε κακή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ  τους εντόπισε χθες ένας αγρότης σε αγροτική περιοχή στην Ευκαρπία Σερρών (σε απόσταση 8 χλμ. από το μπλόκο) και αμέσως κινητοποιήθηκαν και άλλοι και προσέτρεξαν σε βοήθεια προσφέροντας τους φαγητό και νερό.

Οι περίπου 60 πρόσφυγες -στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα και προερχόμενοι από την Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν σε άσχημη κατάσταση, έχοντας περάσει όλο το βράδυ στην ερημιά, ταλαιπωρημένοι από το κρύο, την υγρασία και την πείνα.

«Μας έκανε εντύπωση η σύνθεση της ομάδας, μια και στην ομάδα των 60 ατόμων που βρέθηκαν στα χωράφια, υπήρχαν κι αρκετοί νεαροί - δώδεκα στον αριθμό, ηλικίας μεταξύ των 18 και 22 ετών- ενώ οι γυναίκες δεν συνοδεύονταν από τους άνδρες τους. Προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε μαζί τους. Μας ανέφεραν ότι ήταν από τη Συρία. Ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και ήρθε στο σημείο όπου είναι το μπλόκο ένα λεωφορείο, ώστε να τους μεταφέρει σε ένα κέντρο υποδοχής, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά είχαν ανάγκη ιατρικής φροντίδας, μια και ήταν φανερά ταλαιπωρημένα» ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου Κώστας Παπαμερής, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμερής.