Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ βαθμιαία θα εμφανιστούν νεφώσεις που στα δυτικά σταδιακά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να χαλάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη με βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τετάρτη:

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το βράδυ και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από αργά το βράδυ και τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη, αρχικά γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, λίγες τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ από τα βόρεια αραιές νεφώσεις, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να φθάνει από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, γενικά αίθριος καιρός,  από τη νύχτα στα δυτικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος καιρός και από τη νύχτα αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη (04/02) στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις αναμένονται τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από τη νύχτα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.