Επιστολή με αιχμές για την στάση του Νίκου Τόσκα απέναντι στους εθελοντές πυροσβέστες απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Όπως καταγγέλουν έχουν ζητήσει συνάντηση μαζί του απο τις 27 Σεπτεμβρίου και παρότι έχουν περάσει 4 μήνες «παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετές φορές επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το γραφείο σας, η συνάντηση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί, ενώ αντιθέτως έχει δεχθεί τα υπόλοιπα Σωματεία, όπως των Αξιωματικών, των μονίμων Πυροσβεστών και των Πενταετών Πυροσβεστών. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που Υπουργός αρνείται, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο, να συναντηθεί με τα εντεταλμένα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας, τα οποία εκπροσωπούν όχι απλούς πυροσβέστες αλλά Έλληνες πολίτες, οι οποίοι συμβάλλουν άμισθα και ανιδιοτελώς στον κρατικό μηχανισμό και δίνουν καθημερινά, μαζί με τους μόνιμους και πενταετείς συναδέλφους την μάχη στο καθήκον του Πυροσβεστικού Σώματος».

Παράλληλα εκφράζουν την λύπη τους καθώς «η σημερινή κυβέρνηση, ενώ δημόσια είχε δεσμευτεί στην Ελληνική Βουλή ότι θα στήριζε τους Εθελοντές Πυροσβέστες, σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε διαφορετικές προθέσεις».