Παραλύει σήμερα η Πάτρα από τη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού. Το μέτωπο αντίδρασης διευρύνεται με τη συμμετοχή επιστημονικών και παραγωγικών φορέων που συμπράττουν με στόχο μια ηχηρή κινητοποίηση, με αίτημα  "να αποσύρει η Κυβέρνηση το νέο ασφαλιστικό και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο, με εγκατάλειψη μνημονιακών δεσμεύσεων που εντείνουν την κοινωνική εξαθλίωση στη χώρα".

Εμπορικά κλειστά όλη την ημέρα, πρατήρια καυσίμων, κομμωτήρια και γυμναστήρια, που κατεβάζουν ρολά και καταστήματα εστίασης που θα παραμείνουν κλειστά από τις 8 πμ έως τις 12 το μεσημέρι, θα δώσουν την εικόνα της αγοράς με κατεβασμένα ρολά.

Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από την ΟΕΒΣΝΑ, ενώ οι δικηγόροι θα μπλοκάρουν για μια ακόμη φορά το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

Επίσης, την απόφαση να κατέβουν στο κέντρο της Πάτρας με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους έλαβαν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, οι αγρότες στον μπλόκο της Κάτω Αχαΐας.