Επιστήμονες, καθηγητές, καταστηματάρχες, αγρότες, όλοι οι κλάδοι της εμπορικής και κοινωνικής ζωής του τόπου δίνουν σήμερα ''βροντερό'' παρών στην γενική απεργία, ζητώντας καθολικά την απόσυρση του ασφαλιστικού, αλλά και έχοντας επιμέρους τα δικά τους αιτήματα που αναμένουν την ικανοποίησή τους από την κυβέρνηση.

Το κέντρο της Αθήνας έχει, ήδη, παραλύσει από τους πολίτες όλων των κλάδων που συρρέουν για να διαμαρτυρηθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ κάνουν λόγο για περαιτέρω κινητοποιήσεις. 

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας Β. Μουτάφης κάνει λόγο ''για άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού. Είναι πλέον συνολικό, καθολικό αίτημα και κάτι που ενώνει όλους: Ιδιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, επιστήμονες, αγρότες. Γιαυτό το λόγο και είμαστε όλοι παρόντες στην πορεία, για να διαμαρτυρηθούμε συνολικά σε αυτό το απάνθρωπο νομοσχέδιο. Και οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν εδώ''. 

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η άποψη του κ. Θεόδωρου Μαλαγάρη, αντιπρόεδρου της ΟΛΜΕ, o οποίος υπογραμμίζει ότι ''σαφές ότι το νέο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θίγει κατάφωρα τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ιδίως η αύξηση των ορίων ηλικίων. Δεν είναι δυνατόν, εκ των πραγμάτων, όπως καταλαβαίνετε να υπάρχουν καθηγητές 67 χρονών μέσα στην τάξη''.

Παράλληλα, ο κ. Μαλαγάρης μιλά για και επιμέρους κλαδικά ζητήματα που αφορούν την υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και της διαιώνισης του καθεστώτος των αναπληρωτών.

''Σχεδόν σε όλους τους νομούς της Ελλάδας είναι καθολική η συμμετοχή των ιδιοκτητών των πρακτορείων καυσίμων στην σημερινή απεργία'' τονίζει στο newpost ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Θ. Ασμάτογλου, ο οποίος υπογραμμίζει την αντίδραση του κλάδου στην αύξηση των εργοδοτικών και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ προσθέτει ότι ''πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου''. 

Για άδικο σύστημα σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα κάνει λόγο ο κ. Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι ''την στιγμή που οι φαρμακοποιοί δηλώνουν τα πάντα, στην ουσία είναι σαν να τους επιβάλεται ''τιμωρία'' με αυτόν τον καινούριο νόμο, την στιγμή που σε άλλους κλάδους, η φοροδιαφυγή καλπάζει. 

Μιλά δε για ''προσχέδιο ασφαλιστικού και φορολογικού'' που η κυβέρνηση κατέθεσε χωρίς να ''ρωτήσει κανέναν κλάδο και χωρίς να κάνει καμία διαβούλευση''. 

Τέλος, στον ''εκφύλισμο της δημόσιας υγείας'' αναφέρεται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερος και οδηγεί σε άλυτα προβλήματα στο χώρο, αλλά και στην μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων στο εξωτερικό:

Η υγεία έχει εκφυλιστεί τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και εμβολιασμού. Οι νέες εισφορές που ζητούνται από τους επιστήμονες οδηγούν σε περισσότερα κλειστά ιδιωτικά ιατρεία, ενώ ωθούν ακόμα περισσότερους έλληνες ιατρούς να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Είναι ανάγκη για την συμμετοχή όλων μας σε τέτοιες κινητοποιήσεις.