Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο από απόψε το βράδυ αναμένονται βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι

Πιο αναλυτικά, από απόψε αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησπ, την Κεντρική Στερεά και πιθανόν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, οι νοτιάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από τα 500 μέτρα, στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας από τα 700 μέτρα και από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. 

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ και από τα βόρεια.

Όσον αφορά τους ανέμους, θα επικρατήσουν βοριάδες, οι οποίοι σταδιακά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ προβλέπει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.