Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στο νησί της Κω, όπου, ξεκίνησαν οι εργασίες για το ένα από τα πέντε hotspots που θα κατασκευαστούν στα νησιά του Αιγαίου, με τους κατοίκους να αντιτίθενται σφόδρα και να ακολουθούν συμπλοκές με τα ΜΑΤ, αλλά και η προσαγωγή ενός 25χρονου.

Παρών στα επεισόδια, αλλά και στην προσπάθεια των κατοίκων να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών είναι και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος μιλώντας στο newpost, έκανε λόγο για ''φυσιολογική αντίδραση των κατοίκων, μπροστά σε αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν το νησί τους''. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαντούβαλο:

Είναι λογική και φυσιολογική η αντίδραση των πολιτών να αντιδρούν στο γεγονός ότι η πολιτεία θέλει να κάνει το νησί τους...ρημαδιό με την αναμόρφωση ενός στρατοπέδου που θα έχει 5.000 πρόσφυγες. Είναι 25.000 οι κάτοικοι, τώρα θα γίνουν 30.000.

Όπως τονίζει στο newpost ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, τα πνεύματα άναψαν στην περιοχή Πυλί, στο πρώην στρατόπεδο 148, όταν ένας εκσκαφέας ξεκίνησε δουλειά για να αρχίσει την αναμόρφωση του στρατοπέδου. 

Στο χώρο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 500 άτομα, όλων των ηλικιών, με κάποιους να μπαίνουν ακόμα και... μπροστά από τα μηχανήματα για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών. 

Στην οργισμένη αντίδραση των νησιωτών απάντησαν οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες, τόσο με χημικά, όσο και με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές, με αποτέλεσμα τρεις τραυματισμούς, έναν εκ των οποίων ενός ηλικιωμένου στο κεφάλι.

Εκτός των τραυματισμών, επίσης, σημειώθηκαν και δύο συλλήψεις, ενώ προσήχθη και ένας νεαρός δημοσιογράφος. 

Όπως προσθέτει ο κ. Μαντούβαλος: Υπάρχει πρόταση για 10 κέντρα καταγραφής στο νησί, χωρίς να γίνει hot spot, αλλά αυτή την θέλει, όπως φαίνεται, η κύβέρνηση.

 

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή βίντεο και φωτό: kostoday, vimatisko