Την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες τις στο μεταναστευτικό εξέφρασε ο βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την συνέντευξη του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στο EurActiv.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια:
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σήμερα στο EurActiv, ότι “χρειάζονται κέντρα κράτησης ή απομάκρυνσης για εκείνους τους μετανάστες που λαμβάνεται η απόφαση να επιστρέψουν, ιδιαίτερα εάν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και εάν δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν εθελοντικά”. 

 Με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο λοιπόν, η ελληνική Κυβέρνηση προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την οποία αποφεύγει να αντιμετωπίσει επί 13 μήνες, εφαρμόζοντας την καταστρεπτική πολιτική των ανοικτών συνόρων και καταργώντας ουσιαστικά τα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, στην Αμυγδαλέζα, στην Ξάνθη, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, στην Κόρινθο και στην Αθήνα).

 Ας ελπίσουμε για το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες της, να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει τρόπο συνεννόησης με τους εταίρους μας.