Μεγάλη πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, αλλά και την ικανοποίηση κλαδικών αιτημάτων τους. 

Η πορεία ξεκίνησε από τις 16:00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη μπροστά από την Παλαιά Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 2.500 άτομα.

Μετά τις 6, οι ένστολοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. 

Μάλιστα, οι διαδηλωτές είχαν σηκώσει και πλακάτ, στα οποία γράφουν: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», «Περικοπές στην Αστυνομία, ανασφάλεια στην κοινωνία».

Κεντρικό σύνθημά τους ήταν : «αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό», ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων «σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας», «όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο».

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ανοίξει διάλογο. Η αστυνομία προσφέρει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη Λαϊκή Ενότητα, ακολούθησε πορεία, αρχικά προς τη Βουλή όπου οι ένστολοι επέδωσαν ψήφισμα, και στη συνέχεια στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης των σωμάτων ασφαλείας, άνοιξαν πριν από λίγα λεπτά.