Αμετακίνητοι στις θέσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες και σήμερα, προχωρώντας σήμερα σε 24ωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών σε όλη την Ελλάδα, ενώ, όπως τονίζουν, ''δεν πρόκειται να δουν τον πρωθυπουργό αν δεν ξεκινήσει συζήτηση από μηδενική βάση''. 

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση του αγώνα -  καθώς προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ - και οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Όπως δήλωσε στο newpost ο Χρήστος Γκόντιας, εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, ''η δύναμη είναι στα μπλόκα, είναι στους αγρότες. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό''.

Ο ίδιος τονίζει ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται νέες αποφάσεις, ενώ, όπως επεσήμανε κοινός τόπος των αγροτών είναι ''να μην συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αν δεν ξεκινήσουν συζητήσεις από μηδενική βάση''. 

Πάντως, οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη στα Τέμπη ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, υπογραμμίζοντας ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Κάλεσμα του Αποστόλου από την Βουλή

Κάλεσμα στους αγρότες να έρθουν στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τα Βουλής και να τοποθετηθούν, απηύθυνε ξανά χθες από την Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου. 

Κατά την τριτολογία του στο περιθώριο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κάλεσε τους αγρότες να ορίσουν εκπροσώπους και να έρθουν για να τοποθετηθούν στην επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο μιας, διακομματικής όπως είπε, συζήτησης.

« Δεν οδηγούν πουθενά οι απόψεις, δεν κάνουμε διάλογο ούτε με τον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Αποστόλου στην προσπάθειά του να εξηγήσει τη στάση του.