Την οργισμένη αντίδραση  του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, προκάλεσε η επίθεση των αστυνομικών κατά πολιτών του νησιού το πρωί με αφορμή την δημιουργία hot spot.

Όπως δήλωσε, «Η σημερινή μέρα είναι μέρα ντροπής για όλους αυτούς που μεθοδεύουν την μετατροπή της Κω σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων».

Ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε ότι «αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία μας. Η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ εναντίον των πολιτών της Κω»..

Ο δήμαρχος Κω καταγγέλει «απρόκλητη επίθεση κατα πολιτών του νησιού» και πληροφορεί τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, που «βάφτισε μάλιστα και ακροδεξιούς» όσους πολίτες αντιδρούν πώς «ανάμεσα τους ήταν πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολίτες που ανήκουν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «κτηνώδη επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λιοδάκη» και καταλήγει τονίζοντας πως «θα αποτελέσει αιώνιο στίγμα για αυτούς που σήμερα θέλησαν να αιματοκυλίσουν την Κω για να την αναγκάσουν να υποταχθεί σε αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι αυτοί που μεθοδεύουν την μετατροπή της Κω σε ανεξέλεγκτο καταυλισμό είναι οι ίδιοι με αυτούς που μεθόδευσαν τη σημερινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών της Κω».