Μαγεμένος από την ομορφιά της κρητικής φύσης, ένας καθηγητής γιόγκα από την Γλασκώβη, αποφάσισε να φτιάξει τον χώρο διαμονής του σε μια περιοχή που ο ίδιος θεωρούσε παράδεισο και καταφύγιο ηρεμίας, σε χωριό του Ρεθύμνου.

Ο Σκωτσέζος καθηγητής ο οποίος δεν μπορούσε να βρει μια λύση για να φτιάξει το καταφύγιό του προστατεύοντας παράλληλα την ακεραιότητα του τοπίου και διατηρώντας τα ελαιόδεντρα, απευθύνθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Echoliving, στο εξωτερικό.

Η καμπίνα, ή αλλιώς το σπίτι σε ρόδες, κατασκευάστηκε στη Σκωτία και εστάλη στο απόμερο χωριό του Ρεθύμνου. Η κατασκευή σχεδιάστηκε ώστε να ταιριάζει στο τοπίο με την ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επίπτωση και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του τοπικού σχεδιασμού που προέβλεπε ότι η κατασκευή δεν πρέπει να είναι σταθερή αλλά να βρίσκεται σε τροχούς.