"Από το σύνολο της συνέντευξης του δημάρχου είναι φανερή η αμηχανία και η αδυναμία να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η όλη του παρουσία είναι μια απ' τα ίδια. Περσινά ξινά σταφύλια. Πολλά λόγια κι από πράξεις τίποτα", είναι η απάντηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο fm 104,9".

"Δε θα απαντήσουμε σε όλα όσα δήλωσε ο 'ταπεινός' δήμαρχος, που θέλει να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι να γίνει 100 χρονών (όπως ο ίδιος είπε) και τα αφήνουμε στην κρίση του κατοίκου της Θεσσαλονίκης. Οφείλουμε όμως, όσον αφορά τα σημεία όπου αναφέρθηκε στη στάση των "Εντάξει", να υπογραμμίσουμε τα γεγονότα, για να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια πίσω από τις "ατάκες", αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Σε σχέση με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου η απάντηση του κ.Καλαφάτη είναι πως "υπάρχει πλέον καθαρό νομικό - θεσμικό πλαίσιο, ενώ δεν υπάρχει καμία αντίδραση από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης. Το ότι δεν προχώρησε ούτε βήμα είναι αποκλειστικά ευθύνη της διοίκησης Μπουτάρη".

Για το Μετρό η θέση είναι πως "μπορεί να συνυπάρξει το έργο με τα αρχαία, χωρίς να αφαιρεθεί ο κομβικός σταθμός Βενιζέλου. Το μόνο θολό σε αυτήν την υπόθεση είναι το σκαρίφημα του σταθμού Βενιζέλου που έβγαλε ο δήμαρχος, λες και ήταν λαγός από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού, στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, κάνοντας προσωπική πολιτική και μη υλοποιώντας την υπόσχεσή του ότι θα κατατεθεί κανονική μελέτη".

Οσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αντιπολίτευση οι "Εντάξει" απαντούν στο δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, πως "δεν του αρέσει ο μεθοδικός και τεκμηριωμένος τρόπος που έχουμε επιλέξει, με αδιάσειστα -γραπτά- στοιχεία, που πολλές φορές προέρχονται από τις ίδιες του τις υπηρεσίες και που δείχνουν ότι "κάτι σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας". Θέλει να γίνουμε κι εμείς (πολυ)λογάδες. Ας αφήσει να επιλέξουμε εμείς το πώς θα εργαστούμε για το καλό της πόλης κι ας φροντίσει να ξεμπερδέψει με τους Δελφίνους του, που τους απογοήτευσε σήμερα, αφού πρέπει, πια, να αντιλήφθηκαν ότι δαχτυλίδι διαδοχής δεν βλέπουν από τον δήμαρχο".