Το 2010 η Δημαρχιακή Επιτροπή του πρώην Δήμου Παράβολα (νυν Δήμος Αγρινίου) έλαβε απόφαση να κατασκευαστεί, με απευθείας ανάθεση, δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό "Τσουκαλάδες" την οποία και κοινοποίησε για εκτέλεση στη ΔΕΗ Αγρινίου.

Σκοπός της επέκτασης του δικτύου, η ηλεκτροδότηση κτισμάτων του οικισμού ενώ για το έργο της κατασκευής εγκρίθηκαν και καταβλήθηκαν στη ΔΕΗ από το ταμείο του Δήμου 34.594 ευρώ.

Ο έλεγχος όμως, μετά από καταγγελία, που έγινε από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έφερε στο φως το απίστευτο. Οικισμός "Τσουκαλάδες" δεν υπάρχει, ούτε καν κτίσμα που να εξυπηρετείται κατά μήκος της όδευσης του δικτύου της ΔΕΗ που κατασκευάστηκε (1,6 χιλιόμετρα με 18 στύλους,1 υποσταθμό και ένα φωτιστικό σώμα). Γιατί όμως έγινε; 

Κατά μήκος του δικτύου ηλεκτροφωτισμού υπάρχει ένα εκκλησάκι "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ", για το οποίο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ενός Ιερού Ναού της περιοχής, είχε αιτηθεί από το Δήμο Παράβολα να ηλεκτροφωτιστεί όπερ και εγένετο δια της πλαγίας οδού. Επειδή στον τόπο μας υπάρχουν χιλιάδες εκκλησάκια τα οποία δεν ηλεκτροδοτούνται (θα χρειαζόταν ένα δεύτερο δίκτυο της ΔΕΗ) το εφεύρημα από το Δήμο Παράβολα ήταν ότι στην περιοχή "Τσουκαλάδες" (όπου υπάρχει το εκκλησάκι) υπήρχε δήθεν ολόκληρος δομημένος οικισμός άρα ήταν απαραίτητη η επέκταση του δικτύου της ΔΕΗ ώστε να ηλεκτροδοτηθούν κτίσματα.

Την έκθεσή τους, για την υπόθεση, οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου στην οποία ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του πρώην Δημάρχου ,Αντιδημάρχου και δύο μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής του πρώην Δήμου Παράβολας για παράβαση καθήκοντος.