current views are: 6

7 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση11:04

Οι αγρότες αποφασίζουν – Στη Νίκαια η πανελλαδική συνάντηση για τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Η Νίκαια Λάρισας αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς στις 12 το μεσημέρι άρχισε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στη σύσκεψη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς, στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας έχουν ανταποκριθεί μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. 

Δημοσίευση 11:04’

Η Νίκαια Λάρισας αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς στις 12 το μεσημέρι άρχισε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στη σύσκεψη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς, στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας έχουν ανταποκριθεί μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. 

Η Νίκαια Λάρισας αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς στις 12 το μεσημέρι άρχισε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή στη σύσκεψη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς, στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας έχουν ανταποκριθεί μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Βασικό στόχος της σημερινής πανελλαδικής συνάντησης είναι ο συντονισμός και συγχρονισμός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. 

Στην συνάντηση, πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, χθες το βράδυ, δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών. Ενώ, επίσης, μετά από σχετική τους απόφαση τα Τέμπη άνοιξαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρις τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ξανακλείσου εκ νέου, επίσης, για 24 ώρες.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από συνεννόηση και με άλλα μπλόκα αναμένεται, σήμερα, τελικά, να δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής. Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα, και όπως λένε οι αγρότες αναμένουν μία κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Παράλληλα,απορρίπτουν τελικά την πρόταση που τους απηύθηνε για διάλογο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω θεσμικών επιτροπών της Βουλής, όπως η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που εκ των πραγμάτων έχει διακομματικό χαρακτήρα και όπως είχε πει θα μπορούσε να ακούσει τους αγρότες.

Αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκλιση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτή σε ανώτατο επίπεδο. Εκφρράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της ως άνω θεσμοθετημένης επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία και όσους ενδεχομένως μετάσχουν σε αυτή.

Λαμία: Άνοιξαν εν μέρει τα μπλόκα 

‘Ανοιξε πριν από λίγο κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα. Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας

Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας ,στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός,αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Τρίπολη: Κλείνουν κι άλλους δρόμους 

Σκληραίνουν τη στάση τους σήμερα οι αγρότες της Πελοποννήσου με κλείσιμο και της παλαιάς εθνικής οδού και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.

Ειδικότερα, από χθες το απόγευμα είναι κλειστός επ’ αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

Αυτή την ώρα οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν προσυγκεντρώσεις στα χωριά του αργολικού κάμπου και λίγο μετά τις 13.00 θα κλείσουν την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους στην είσοδο του χωριού Μύλοι και θα μοιράσουν στους διερχόμενους οδηγούς πορτοκάλια, αποκόπτοντας την ανατολική Πελοπόννησο τελείως, με μόνη διαφυγή για την Κορινθία τον δρόμο Λεβίδι – Κανδύλα – Νεμέα.

Οι αγρότες δεν έχουν ενημερώσει για το χρόνο που θα κρατήσουν κλειστή την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης.

Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και θα κλείσουν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ την εθνική οδό Σπάρτης – Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι θα ταξιδέψουν για Τρίπολη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη – Καστόρι – Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.

Καλαμάτα: Πολύωροι αποκλεισμοί από τα μπλόκα των αγροτών σε Ασπρόχωμα και Καλό Νερό

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στους δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας (Ασπροχώματος και Καλού Νερού).

Στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι το δρόμο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός έως τις 12 το βράδυ, ενώ ανοιχτός παραμένει ο κόμβος του αεροδρομίου (στη Μεσσήνη), απ’ όπου γίνεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων από και προς Καλαμάτα, μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στον κόμβο του Καλού Νερού οι αγρότες από την Τριφυλία θα κλείσουν το δρόμο από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 7 το βράδυ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Κυπαρισσία προς Πύργο. Στο σημείο δεν υπάρχει παράδρομος και οι αγρότες του μπλόκου διευκολύνουν πρωτίστως τ’ ασθενοφόρα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα.


σχετικα αρθρα