Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος για να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα. «Όμως, αυτό δεν ισχύει» λέει ο Dr. Howard Murad, καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. «Η κυτταρίτιδα είναι φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής, καθώς και επιμονή και υπομονή» συμπληρώνει ο ίδιος.

1. Χρησιμοποιώντας προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας έχεις κάνει το πρώτο σωστό βήμα.
Οι συνδυασμοί ενεργών συστατικών και φυτικών εκχυλισμάτων που συνήθως περιέχουν, αν εφαρμόζονται συστηματικά –κυρίως ως πρόληψη, από νεαρή ηλικία– είναι ικανά να μεταμορφώσουν την υφή του δέρματος και να μετατρέψουν το τοπικό αδυνάτισμα σε μια απόλαυση χωρίς κόπο.

2. Τρώγοντας καλύτερα μειώνεις την υπερφόρτωση των λιποκυττάρων σου.
Εάν υιοθετήσεις την πρακτική «τρώω λιγότερο αλλά συχνότερα», θα διατηρήσεις την ενέργειά σου σε υψηλά επίπεδα, ενώ θα αποφεύγεις το πρήξιμο και τη συσσώρευση λίπους. Επίσης, ελάττωσε το κάπνισμα, γιατί εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος, πίνε καθημερινά 8 με 10 ποτήρια νερό και απόφυγε το πολύ αλάτι, τα αεριούχα ποτά και το αλκοόλ.

3. Η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται μόνο με... ιδρώτα.
Με τη συστηματική φυσική άσκηση όχι μόνο καίς θερμίδες, αλλά τονώνεις τους μυς, βοηθώντας το το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και λείο. Κάθε μορφή αεροβικής άσκησης (τρέξιμο ή ζωηρό περπάτημα, κολύμβηση, ποδηλασία κ.λπ.), αν γίνεται συστηματικά, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων. Θυμήσου: όταν εκτελείς μια σειρά ασκήσεων είναι σημαντικό να γυμνάζεις εξίσου το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος, γιατί έτσι αναγκάζεις τον οργανισμό σου να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες, μειώνοντας τα αποθέματα λίπους από παντού.Πηγή: Shape