ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά

Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2016, 12:58 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2016, 12:58
Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά
Facebook Twitter Whatsapp

«Όχι στη δημιουργία κέντρου μεταναστών» έγραφε το κεντρικό πανό σε συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων που πρόκειται να λειτουργήσει στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Όχι στη δημιουργία κέντρου μεταναστών» έγραφε το κεντρικό πανό σε συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων που πρόκειται να λειτουργήσει στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Στην πορεία συμμετείχαν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής, τα οποία τελούν υπό κατάληψη στο πλαίσιο της αντίδρασης για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών.

Η πορεία κατέληξε στο πρώην δημαρχείο Νέας Μαγνησίας, ενώ το απόγευμα, η Επιτροπή αγώνα των κατοίκων θα πραγματοποιήσει στα Διαβατά συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ένταση δημιουργήθηκε και χθες, το πρωί της Κυριακής στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου,.

Κάτοικοι της περιοχής κατέρριψαν  τμήμα της περίφραξής του και εισήλθαν σε αυτό. Αμέσως διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στον χώρο.