Αμείωτες συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, όπως και η ταλαιπωρία των οδηγών και των αυτοκινητιστών από τα μπλόκα των αγροτών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εγκλωβισμένα φορτηγά έχουν σχηματίσει ουρά πέντε χιλιομέτρων επί του ελληνικού εδάφους στο τελωνείο των Κήπων, δημιουργώντας δυσλειτουργία στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σκέψη ολιγόωρης απόσυρσης του μπλόκου για αποσυμφόρηση της κατάστασης, καθώς παραμένει η απόφαση του επ' αόριστον αποκλεισμού του τελωνείου, ως μέσο πίεσης για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
 
Στο μεταξύ για ομόφωνη απόφαση του συνόλου των αγροτών να σκληρύνουν τη στάση τους κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης.

«Στη χθεσινή συνάντηση της Νίκαιας υπήρχε εκπροσώπηση όλων των μπλόκων και το κλίμα ήταν απόλυτα ενωτικό. Ομόφωνα αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τη στάση μας και να κλείσουμε τα πάντα. Την Παρασκευή θα κατεβούν στην Αθήνα τρακτέρ από τη Λαμία και κάτω, τα οποία θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα θα αναχωρήσουν από τη βόρεια Ελλάδα λεωφορεία με αγρότες για ενίσχυση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα» εξήγησε ο κ. Μαργαριτίδης.
 
Όσον αφορά τη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον βόρειο Έβρο, κλειστός παραμένει σήμερα, από τις 10:00 έως τις 22:00, ο νότιος κόμβος του Διδυμότειχου (έξοδος Ψαθάδων), ενώ οι αγρότες στην περιοχή της Ορεστιάδας, οι οποίοι παραμένουν στο μπλόκο του κόμβου Καστανέων-Ριζίων, θα συνεδριάσουν το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσουν τη διάρκεια των αποκλεισμών του οδικού δικτύου και των τελωνείων Ορμενίου και Καστανέων.

Κλειστά τα βασικά τελωνεία και σήμερα

Κλειστό παραμένει και σήμερα για έβδομη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στο οποίο έχουν ''στρατοπεδεύσει'' πάνω από 1400 τρακτέρ.

Κλειστό, επίσης, θα είναι το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από την Δευτέρα στις 11 σήμερα το πρωί και θα είναι αποκλεισμένο για ένα 24ώρο.

Στον νομό του Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός 12:00-15:00 και 19:00-22:00, ενώ στο δεύτερο οι «πύλες» θα κλείσουν 18:00-22:00.

Δείτε τον χάρτη με τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν οι δρόμοι